Udgivet i Hus & Have-Univers

Sådan indretter du et flot og funktionelt kontor - 5 gode tips

Af Skoopbevaring.dk

Der er rigtig mange, som har sin daglige arbejdsdag på et kontor - om det så er blandt andre mennesker, eller om det er et slags hjemmekontor. Og når man netop har sin primære arbejdsrutine det samme sted hver eneste dag, så er det også meget vigtigt, at man gør noget ekstra ud af indretningen af dette kontor. 

Først og fremmest skal kontoret selvfølgelig være funktionelt og have alle de praktiske funktioner, som skal bruges til at fuldføre arbejdsopgaverne. Men derudover så kan man også med fordel bruge lidt ekstra energi på en flot og motiverende indretning, så man rent faktisk har lyst til at arbejde der og være produktiv. Så det kommer der nogle gode tips til herunder.

Inden du kommer for godt i gang: Opbevaring til sko og jakker

Selvom opbevaring af sko, jakker og lignende overtøj måske ikke traditionelt kategoriseres som kontormøbler, så kan man lige så godt kigge på det som det første. Kontoret skal nemlig gerne være et rent og ryddeligt sted, hvor der netop er mulighed for at koncentrere sig om sit arbejde, og derfor går det heller ikke, hvis man slæber en masse skidt med ind på kontoret - og hvis der desuden også ligger jakker, sko og den slags over det hele og forstyrrer øjet. 

Så inden man træder ind på kontoret, kan det give mening at stille sine sko i en form for skoopbevaring, og man kan eventuelt også finde en form for stumtjener, hvor man kan hænge jakke, halstørklæde, hue og den slags. Så fylder disse ting nemlig ikke for meget inde på selve kontoret.

En god kontorstol

Når der er helt styr på, at du ikke slæber for meget skidt og lignende med ind på kontoret, så er det selvfølgelig med at koncentrere sig om de møbler, som måske mere traditionelt hører til på et kontor, og her er det selvfølgelig meget vigtigt at nævne kontorstolen.

Når man arbejder på et kontor, er det nemlig også helt naturligt, at man sidder rigtig meget ned i løbet af dagen, fordi man har forskellige arbejdsopgaver på sin computer. Her går det altså ikke med en ganske almindelig kontorstol - i hvert fald ikke hvis man er interesseret i at forlade arbejdspladsen med en nogenlunde intakt krop. Nej, man bør altså investere i en god ergonomisk kontorstol, som netop er lavet til at give kroppen den optimale støtte, når man sidder ned i lang tid ad gangen. 

Det er eksempelvis muligt at finde et stort udvalg af kontorstole på iStol.dk - så det er muligvis her, at den kommende kontorstol til kontoret gemmer sig og venter på at blive købt og taget i brug.

Praktisk og smart opbevaring til diverse kontorartikler

Uanset hvilken type kontor der er tale om, så er der helt sikkert brug for nogle reoler, skuffer eller lignende til at opbevare alle de mange kontorartikler, som trods alt er på de fleste kontorer. Det er for eksempel opbevaring af papirer, printerpatroner, blyanter, printer, mapper og hvad man nu ellers har inde på det kontor, man arbejder på. 

Men hvis man har prøvet at være på et kontor før, så har man måske også en forestilling om, at møbler til opbevaring af kontorartikler ikke ligefrem er hverken kønne eller inspirerede at kigge på. Så hvis man alligevel er på udkig efter nogle møbler til opbevaring på kontoret, så kan man lige så godt finde nogle, som ser lidt smarte ud. En kombination af praktisk og kønt er nemlig altid en god ide. 

Inspirerende ting på væggene

Et kontor er selvfølgelig et sted, hvor det er arbejdsopgaverne, der er i fokus, men det er også bare sådan, at et kontor hurtigt kan blive lidt kedeligt og uinspirerende, hvis man kun lader de praktiske opgaver fylde. Derfor kan man også overveje, om man ikke skal indrette med lidt plakater eller lignende på væggene - bare så det ikke kommer til at fremstå som et kedeligt og uinspirerende rum.

Det skal selvfølgelig ikke være plakater eller dekorationer, som tager alt for meget fokus fra det, som det rent faktisk handler om, nemlig arbejde, men hvis man kan finde nogle stilede plakater med nogle mere nedtonede motiver og farver, så kan det altså skabe noget stemning på kontoret, som helt sikkert kun vil påvirke arbejdsmoralen positivt. 

Lidt planter

Sidst kunne man også nævne planter som noget, man kunne overveje i forbindelse med at indrette kontoret. Kontormiljøer har det nemlig med at være lidt kolde og kliniske, fordi det jo netop bare er arbejde, der er i fokus. Derfor kan man hurtigt skabe lidt liv og stemning, hvis man vælger at indrette med nogle store planter.

Den grønne farver oser af liv, og det er nok noget, som de fleste vil nyde at se på, når de ved, at de har en lang arbejdsdag foran sig. Det er en form for påmindelse om livet uden for arbejde, og så skaber det bare en god energi at have noget levende i et rum. 

Så mon ikke nogle af disse tips kan medvirke, at kontoret bliver et lidt mere motiverende og inspirerende sted at arbejde.

Find det du mangler på skoopbevaring.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.726 produkter fra mere end 98 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.429 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-17 08:45:28.

17
Produkttyper
1.726
Produkter
28
Brands
98
Forhandlere
2.429
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.